Pompoensoep met mangochutney
Pompoen en mango: een gouden combi!

Advertentie
Ingrediënten
- 1½ kg verse pompoen
- 1 ui
- 2 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
- 2 groentebouillontabletten
- 1½ liter kraanwater
- 4 el zure room
- 4 el mangochutney
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.
bereidingstip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep.
combinatietip:
Lekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.
serveertip:
Lekker met een tosti met kaas. Kijk voor inspirerende tostirecepten op ah.nl/allerhande.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.195 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Pompoensoep met mangochutney
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoensoep met mangochutney
- 1½ kg verse pompoen
- 1 ui
- 2 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur.
- 2 groentebouillontabletten
- 1½ liter kraanwater
Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 el zure room
- 4 el mangochutney
Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.
bereidingstip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep.
combinatietip:
Lekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.
serveertip:
Lekker met een tosti met kaas. Kijk voor inspirerende tostirecepten op ah.nl/allerhande.