bewaar
Pittige pompoensoep
Pittige pompoensoep
bewaar

Pittige pompoensoep

Romige soep met lekker veel pit door de rode peper. Om het warm van te krijgen.

30 min. bereiden
pittig
1481waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

AH Biologisch pompoen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

1

rode peper

1½

kippenbouillontablet

800 ml

kokend water

2 el

arachideolie

2 tl

kerriepoeder

4 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Romige soep met lekker veel pit door de rode peper. Om het warm van te krijgen.

Aan de slag

1

Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

2

Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3

Laat de bouillontablet oplossen in het kokend water. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook, peper met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

4

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen en verdeel er de crème fraîche over.

tip

kookstaptipJe kunt de soep ook maken met kant-en-klare pompoenblokjes. Gebruik dan 2 zakken van 400 g.

combinatietipLekker met meergranen stokbrood.

bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Serveer met de crème fraîche.

Mise en place

Instructievideo - 05:54 min.