bewaar
Stevige pompoensoep met gebakken croutons
Stevige pompoensoep met gebakken croutons
bewaar

Stevige pompoensoep met gebakken croutons

In de herfst moet je minimaal een keer pompoensoep gemaakt hebben. Mét knoflookcroutons.

30 min. bereiden
179waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

verse pompoen

3 sneetjes

bruinbrood

1 teen

knoflook

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

600 ml

water

1

gedroogde laurierblaadjes

1

kippenbouillonblokje

3 el

ongezouten roomboter

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

In de herfst moet je minimaal een keer pompoensoep gemaakt hebben. Mét knoflookcroutons.

Aan de slag

1

Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Snijd de sneetjes brood in blokjes en pel de knoflook. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin totdat deze glazig ziet. Schep de blokjes pompoen erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot de ui en de pompoen bruin kleuren. Schenk het water bij de pompoen en voeg het laurierblaadje en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 10-15 min. zachtjes doorkoken.

2

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de broodblokjes knapperig. Knijp halverwege het teentje knoflook boven de blokjes uit. Breng op smaak met peper en zout. Haal het laurierblaadje uit de soeppan en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de soep voor het serveren met de croutons.