Pompoensoep met sherry van Irene
Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g linzen in pot
- 1½ liter kraanwater
- 1 verse pompoen
- 250 g winterpeen
- 1 ui
- 1 rode peper
- 20 g verse peterselie
- 2 tenen knoflook
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 200 ml sherry
- 125 ml crème fraîche
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.
- Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd vervolgens in stukken. Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken. Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.
- Verwijder de laurierblaadjes en de peper. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van de peterselie.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 45 mg
- vezels 18 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pompoensoep met sherry van Irene
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoensoep met sherry van Irene
- 300 g linzen in pot
- 1½ liter kraanwater
Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.
- 1 verse pompoen
- 250 g winterpeen
- 1 ui
Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken.
- 1 rode peper
- 15 g verse peterselie
- 2 tenen knoflook
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 200 ml sherry
Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.
Verwijder de laurierblaadjes en de peper.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- 125 ml crème fraîche
- 5 g verse peterselie
Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de peterselie.