bewaar
Konijn gestoofd in sherry
Konijn gestoofd in sherry
bewaar

Konijn gestoofd in sherry

35 min. bereiden
2 uur wachten
29waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 bakjes

konijn

3 eetlepels

olijfolie

4 tenen

knoflook

2

rode uien

4 takjes

verse tijm

250 ml

sherry fino

1

pompoen

1 pot

gevogeltefond

3 eetlepels

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Bestrooi de stukken konijn met zout en peper. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin het vlees rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan. Fruit in dezelfde pan op laag vuur de plakjes knoflook goudbruin en haal ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan op laag vuur de uien met een snufje zout in 15 minuten goudbruin. Doe de knoflook en de stukken konijn terug in de pan en voeg de tijm en de sherry toe. Laat met de deksel op de pan in circa 2 uur gaar worden. Draai de stukken konijn regelmatig om. Voeg indien nodig water toe. Kook intussen de pompoen in de gevogeltefond in 20-25 minuten gaar, laat de fond grotendeels verdampen. Pureer de pompoen met de crème fraîche (voeg eventueel wat meer toe om het smeuïg te maken) en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pompoenpuree met een stukje konijn en de jus. Lekker met gegrilde bosui.

tip

algemeenIn plaats van konijn kun je kippenbouten gebruiken. De stooftijd is dan 1 1/2 uur.