bewaar
Moors konijn
Moors konijn
bewaar

Moors konijn

1 uur 15 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

2

uien

5 teentjes

knoflook

5 eetlepels

olijfolie

½

konijn

1 theelepel

piment

½ theelepel

kruidnagelpoeder

1 theelepel

gemalen komijn

1 theelepel

kaneelpoeder

90 g

blanke amandelen

5

saffraandraadjes

3 dl

sherry fino

30 g

rozijnen

30 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenvaste braadpan

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In braadpan olie verhitten. Konijn rondom bruin braden. Uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. In achtergebleven bakolie ui zachtjes fruiten. Knoflook, piment, kruidnagelpoeder, komijn, kaneelpoeder en helft van amandelen kort meebakken. Saffraan en sherry toevoegen en aan de kook brengen. Konijn terugdoen in pan en in midden van oven afgedekt in ca. 45 minuten gaar stoven. Intussen rozijnen ca. 5 minuten in warm water laten weken, daarna laten uitlekken. In keukenmachine peterselie met rest van amandelen fijn hakken. Amandel-peterseliemengsel en rozijnen over konijn strooien. Lekker met (saffraan)rijst en spinazie met pijnboompitten.