bewaar
Broodchips met wortel-komijnsalade
Broodchips met wortel-komijnsalade
bewaar

Broodchips met wortel-komijnsalade

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

vloeibare honing

½

citroen

2 eetlepels

olijfolie

1 cm

verse gemberwortel

½ theelepel

kaneelpoeder

1 grote

winterpeen

50 g

blanke rozijnen

8

shoarmabroodjes

1

ei

1 theelepel

gemalen komijn

4 eetlepels

sesamzaadjes

6 eetlepels

halfvolle kwark

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Honing, citroensap, olie, gemberwortel en kaneel door elkaar roeren. Citroendressing, wortel en rozijnen door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Broodjes halveren zodat 8 rondjes ontstaan. Ruwe binnenkant van brood bestrijken met eiwit en bestrooien met komijn. Broodhelften elk in 4 puntjes snijden, en op met bakpapier beklede bakplaat in midden van oven in 5 min. krokant bakken. Sesamzaad in droge koekenpan roosteren, tot zaadjes gaan 'springen'. Sesamzaad en kwark door elkaar roeren, op smaak brengen met zout en peper. Warme broodchips serveren met salade en sesamsaus.