bewaar
Wentelteefjes met peer en honing-muntkwark
Wentelteefjes met peer en honing-muntkwark
bewaar

Wentelteefjes met peer en honing-muntkwark

Ideaal ontbijtgerecht voor je oude sneetjes brood. Ook heerlijk met vers brood trouwens

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

2

Conference handperen

4 takjes

verse munt

6 sneetjes

krenten-rozijnenbrood

½ el

vloeibare honing

½ tl

gemalen kardemom

200 g

volle Franse kwark

2 el

milde olijfolie

Ideaal ontbijtgerecht voor je oude sneetjes brood. Ook heerlijk met vers brood trouwens

Aan de slag

1

Klop het ei met de melk los in een diep bord. Snijd de peer in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Snijd de munt in reepjes. Meng de kwark, kardemom, munt en honing. Haal de sneetjes brood door het ei-melkmengsel en laat erin liggen.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Leg op elk bord twee wentelteefjes en wat partjes peer. Serveer met de honing-muntkwark.

tip

algemeenWentelteefjes zijn ideaal om van restjes oud brood af te komen. Ze noemen het in Frankrijk niet voor niets 'pain perdu': verloren brood. Niet alleen oud witof bruinbrood leent zich ervoor, maar ook restjes krentenbrood, pistoletjes, stokbrood of ciabatta.