bewaar
Torrijas - Wentelteefjes met honing
Torrijas - Wentelteefjes met honing
bewaar

Torrijas - Wentelteefjes met honing

10 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

petit pains

3

eieren

200 ml

melk

1 theelepel

kaneelpoeder

5 eetlepels

vloeibare honing

4 eetlepels

milde olijfolie

4 eetlepels

sherry

Aan de slag

Elke petit pain schuin in 4 lange plakken snijden. In diep bord eieren loskloppen. In hapjespan melk tot lauw verwarmen. Kaneel en 3 el honing erdoor roeren. Pan van vuur nemen, plakken brood snel na elkaar in melk leggen en dan omdraaien. In grote koekenpan helft van olie verhitten. Plakken brood een voor een door losgeklopt ei halen en met 4 stuks tegelijk in 2 min. per kant goudbruin bakken. Wentelteefjes over vier borden verdelen en besprenkelen met sherry en rest van honing. Lekker met een flinke bol slagroomijs.

tip

algemeenIn plaats van afbakbrood kunt u voor dit nagerecht ook een restant oud witbrood gebruiken. Verwijder de korst en snijd de (liefst dikke) boterhammen in driehoeken.