Wen­tel­teef­jes met ka­neel

Deze heerlijke wentelteefjes zijn ideaal om op een zondagochtend te maken samen met je kinderen!

(186) waardeer
nagerecht Deze heerlijke wentelteefjes zijn ideaal om op een zondagochtend te maken samen met je kinderen! 4 personen
2 186

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • garde

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Eerst wat snijden... De korstjes van het brood. En snij de sneetjes steeds dwars door zodat je allemaal driehoeken hebt. Dan wat breken... Breek het ei boven een kom. Schenk de melk erbij en klop het met een garde goed door elkaar. Schenk dit eimengsel in een diep bord.
 2. Zwemles... Leg 3 driehoekjes brood in het eimengsel en laat het brood goed nat worden. Haal ze er weer uit vóór ze echt verdrinken en leg ze veilig op een ander bord. Doe dit ook met de volgende 3 driehoekjes.
 3. Meng in een diep bord suiker en kaneel. Nu is het baktijd... Verhit in een koekenpan de helft van de boter. Leg 6 driehoekjes geweekt brood in de hete boter. Bak ze in 3 minuten aan één kant bruin. Omkeren en ook die andere kant bruin bakken. 2 minuten moet genoeg zijn. Schep ze uit de pan op het bord met de suiker en de kaneel. Wentel de driehoekjes erdoor ('wentelteefjes'!) zodat ze helemaal bedekt zijn.
 4. Op dezelfde manier maak je ook van de andere brooddriehoekjes echte wentelteefjes met véél kaneelsuiker. Zo wordt oud brood ineens een lekker tussendoortje of toetje!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 345 kcal
 • eiwit 7 g
 • koolhydraten 43 g
 • vet 16 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.