bewaar
Broodpuddinkjes
Broodpuddinkjes
bewaar

Broodpuddinkjes

55 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

bruine rozijnen

2 eetlepels

jenever

1 eetlepel

grove sinaasappelmarmelade

4 sneetjes

muesli-notenbrood

3 sneetjes

kandijkoek

1½ dl

melk

1

ei (L)

30 g

boter of margarine

3½ eetlepels

suiker

2 theelepels

citroenrasp

½ theelepel

kaneelpoeder

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Rozijnen en jenever door elkaar roeren. Schilletjes van marmelade fijn snijden en met marmelade door rozijnen mengen. Korstjes van brood snijden. Brood en koek in stukjes snijden en besprenkelen met helft van melk. Goed uitknijpen en in kom doen. Ei loskloppen. Soufflévormpjes invetten en ca. 1 1/2 eetlepel suiker over alle vormpjes verdelen. Rest van boter in stukjes snijden. Ei, rest van suiker, rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en rest van melk door uitgeknepen brood mengen. Goed door elkaar mengen tot homogeen, niet te nat mengsel.

2

Zo nodig overtollig vocht van puddingmengsel afgieten. Mengsel over vormpjes verdelen en in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Puddinkjes lauwwarm of koud serveren. Lekker met crème fraîche.