Krop­sla met ge­po­cheerd ei

(13) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak het ontbijtspek in een anti-aanbakpan knapperig en laat op keukenpapier uitlekken. Snijd de broodjes in 12 lange, schuine plakken en bak ze in het spekvet bruin. Wrijf ze in met knoflook. Klop 1 1/2 eetlepel azijn met de mosterd, de honing en de walnootolie (combineert heerlijk met het zachte van de kropsla) tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Scheur de botersla in stukken en meng met de veldsla, de wortel en 2-3 eetlepels dressing en verdeel over 4 diepe borden. Breng 2 liter water met 1 eetlepel zout en de rest van de azijn tegen de kook aan. Breek de eieren voorzichtig boven een kopje (met hele dooier) en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 3-4 minuten tot het wit gestold is. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op de salade. Breek de plakken spek in stukken en leg ze rond de eieren. Leg de croutons ernaast. Druppel de rest van de dressing over de salade.

Tip:

Deze salade vormt samen met een romige bosuitjessoep (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.