bewaar
Gestoofd konijn
Gestoofd konijn
bewaar

Gestoofd konijn

Door het wild lang te stoven met specerijen krijgt het malse vlees een heerlijke smaak.

2 uur 40 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3

rijpe tomaten

2 tenen

knoflook

60 g

blanke amandelen

5 el

traditionele olijfolie

1 kg

konijnenbout

2

gedroogde laurierblaadjes

½ tl

gemalen piment

½

kaneelstokje

1 el

tomatenpuree

¾ liter

droge witte wijn

Door het wild lang te stoven met specerijen krijgt het malse vlees een heerlijke smaak.

Aan de slag

1

Pel en snipper de ui. Kruis de tomaten, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel ze af onder koud water en ontvel ze. Pel de knoflook en hak deze fijn. Maal de amandelen grof in een keukenmachine.

2

Verhit in een grote braadpan de olie. Braad de konijnenbouten rondom bruin. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Fruit de ui glazig in het braadvet. Bak de knoflook, amandelen, laurier, piment en kaneelstokje kort mee. Roer de stukjes tomaat erdoor en bak dit ca. 1 min. op hoog vuur mee. Voeg de tomatenpuree en wijn toe en breng alles aan de kook. Doe het konijn terug in de pan met deksel schuin op de pan. Laat het in ca. 1 1/4 uur zachtjes gaar stoven, roer af en toe. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

3

Breng de stoofschotel op smaak met peper en eventueel zout en suiker. Bind het naar smaak. Strooi amandelschaafsel erover.