bewaar
Konijn gestoofd in linzen
Konijn gestoofd in linzen
bewaar

Konijn gestoofd in linzen

1 uur 15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

50 g

gerookte spekblokjes

1

konijn

1 el

verse tijmblaadjes

100 g

winterwortel

1

ui

2 tenen

knoflook

1 pot

vleesfond

250 g

blonde linzen

4 el

Zaanse mosterd

Aan de slag

1

Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de spekjes zachtjes uit.

2

Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Bak de konijndelen in het bakvet rondom lichtbruin. Voeg de tijm, wortel, ui en knoflook toe en bak alles nog 2 min. mee. Schep de linzen door het bakvet, voeg de pot fond en 250 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de stukken konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.

3

Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 borden. Schep de mosterd in een schaaltje en serveer dit apart erbij. Lekker met rodekool met pruimen.

algemeenHet pittige aroma van de linzen geeft dit gerecht een warme, kruidige herfstsmaak.