bewaar
Konijn met port
Konijn met port
bewaar

Konijn met port

2 uur 30 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

konijn

zout en versgemalen peper

4

uien

2 teentjes

knoflook

1

winterwortel

½ bakje

kastanjechampignons

50 g

boter

1 pakje

gerookte spekblokjes

2 dl

witte wijn

2 dl

witte port

1

laurierblaadje

2 takjes

tijm

1 mespunt

gedroogde dragon

1 snufje

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • vuurvaste ovenschaal met deksel inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Konijn bestrooien met zout en peper. Uien en knoflook pellen en snipperen. Wortel schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In ovenschaal helft van boter verhitten en ui, knoflook en spekjes lichtbruin bakken. Wortel en champignons toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Groentemengsel uit ovenschaal scheppen, even apart houden en rest van boter aan bakvet toevoegen. Konijn rondom bruin bakken. Wijn, port, laurier, tijm, dragon, nootmuskaat en groentemengsel toevoegen. Ovenschaal afdekken en in midden van oven konijn in ca. 2 uur gaar braden, regelmatig bedruipen. Konijn op grote schaal serveren. Lekker met aardappels en groente.