Konijn met port

Advertentie
Ingrediënten
- ½ konijn (ca. 1200 g)
- zout en versgemalen peper
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- ½ bakje kastanjechampignons (a 250 g)
- 50 g boter
- 1 pakje gerookte spekblokjes (ca. 225 g)
- 2 dl witte wijn
- 2 dl witte port
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 1 mespunt gedroogde dragon
- 1 snufje nootmuskaat
Keukenspullen
- keukenpapier
- vuurvaste ovenschaal met deksel inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Konijn bestrooien met zout en peper. Uien en knoflook pellen en snipperen. Wortel schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In ovenschaal helft van boter verhitten en ui, knoflook en spekjes lichtbruin bakken. Wortel en champignons toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Groentemengsel uit ovenschaal scheppen, even apart houden en rest van boter aan bakvet toevoegen. Konijn rondom bruin bakken. Wijn, port, laurier, tijm, dragon, nootmuskaat en groentemengsel toevoegen. Ovenschaal afdekken en in midden van oven konijn in ca. 2 uur gaar braden, regelmatig bedruipen. Konijn op grote schaal serveren. Lekker met aardappels en groente.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 48 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 0 g