bewaar
Konijn in dragon-roomsaus
Konijn in dragon-roomsaus
bewaar

Konijn in dragon-roomsaus

40 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

konijnenbouten

zout en versgemalen peper

2 eetlepels

Dijonmosterd

2

sjalotjes

50 g

boter

½ eetlepel

gedroogde dragon

1½ dl

droge witte wijn

½ pot

gevogeltefond

1 dl

room culinair

Dit heb je nodig

  • snelkookpan

Aan de slag

Konijn bestrooien met zout en peper en met helft van mosterd bestrijken. Sjalotjes pellen en snipperen. In snelkookpan boter verhitten en bouten dichtschroeien. Sjalotjes en helft van dragon toevoegen. Wijn en fond langs rand van pan schenken, geheel aan de kook brengen. Pan sluiten en vlees in ca. 15 minuten gaar laten worden bij druk 2. Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen. Konijnenbouten uit pan nemen en warmhouden. Stoofvocht op hoog vuur tot 2 1/2 dl laten inkoken. Room culinair en rest van mosterd erdoor roeren. Saus op smaak brengen met rest van dragon, zout en peper. Saus over of bij konijn serveren. Lekker met gekookte aardappels en rodekool.