bewaar
Kruidig konijn op mediterrane wijze
Kruidig konijn op mediterrane wijze
bewaar

Kruidig konijn op mediterrane wijze

15 min. bereiden
1 uur wachten
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

3

sjalotjes

3 teentjes

knoflook

1

citroen

4

gedroogde tomaten in olie

10

zwarte olijven zonder pit

6

ansjovisfilets

4

konijnenbouten

2 eetlepels

bloem

3 eetlepels

olijfolie

zout en peper

1 theelepel

oregano

2 dl

droge witte wijn

1 zakje

verse basilicum

Aan de slag

Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruidenmix fijn snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en fijn hakken. Citroen schoonboenen, schil fijn raspen. Halve citroen uitpersen. Tomaten, olijven en ansjovis in stukjes snijden. Konijnenbouten licht bestrooien met bloem. In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Uit pan nemen, bestrooien met zout en peper. In bakvet sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten bakken. Verse kruiden en oregano toevoegen. Citroenrasp en -sap, tomaten, olijven, ansjovis en wijn erdoor roeren. Saus aan de kook brengen, vlees erin leggen en met deksel op pan in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven. Bouten af en toe omdraaien, indien nodig water of wijn toevoegen. Steeltjes van basilicum plukken, blaadjes grof scheuren. Konijnenbouten over vier borden verdelen, saus erover scheppen en garneren met basilicum. Serveren met aardappelpuree en gemengde salade.