bewaar
Mediterrane kabeljauw met penne
Mediterrane kabeljauw met penne
bewaar

Mediterrane kabeljauw met penne

Botermals gestoofde vis en een krokant kaaslaagje: in de oven gaat het allemaal vanzelf.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
124waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

koelverse zongedroogde tomaten

500 g

trostomaat

240 g

zwarte olijven zonder pit

2 el

boter om in te vetten

400 g

verse kabeljauwfilet

2 el

koelverse Italiaanse kruidenmix

1 dl

droge witte wijn

150 g

gemalen oude kaas

350 g

penne

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Botermals gestoofde vis en een krokant kaaslaagje: in de oven gaat het allemaal vanzelf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en week ca. 15 min. in warm water. Maak de tomaten schoon en snijd in parten. Laat de olijven uitlekken en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in.

2

Leg de vis in de ovenschaal. Bestrooi met kruiden, peper en eventueel zou. Schenk de wijn erover. Verdeel de tomaten en olijven erover. Bestrooi met kaas, peper en eventueel zout. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 25 min. haar en bruin. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis met de penne.