bewaar
Macaronischoteltje uit de oven
Macaronischoteltje uit de oven
bewaar

Macaronischoteltje uit de oven

Om te voorkomen dat je pasta erg plakt kun je hem even husselen met een scheutje grassige olijfolie.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
299waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

250 g

volkorenpenne

2 el

boter om in te vetten

100 g

zongedroogde tomaten in pot

400 g

tomatenblokjes

250 g

hamblokjes

2 tenen

knoflook

150 g

gemalen belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Om te voorkomen dat je pasta erg plakt kun je hem even husselen met een scheutje grassige olijfolie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in blokjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 6 min. de broccoli toe.

2

Vet de ovenschaal in met boter. Giet de penne en broccoli af en schep ze in de ovenschaal om met de zongedroogde tomaten, tomatenblokjes met vocht en hamblokjes. Snijd de knoflook fijn. Meng de gemalen kaas met de knoflook en wat zout en peper. Verdeel dit over het gerecht en druppel er een el olie uit het potje gedroogde tomaten over.

3

Zet de schotel ca. 20 min. in de oven tot het kaaslaagje bruin en krokant is geworden. Serveer het gerecht warm.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.