Penne met geroosterde-tomatensaus en kabeljauw van Hugo Kennis

Deze penne met tomaten en kabeljauw van Hugo Kennis is simpel maar bijzonder. Door de tomaten te poffen, wordt de smaak veel intenser en extra zoet.

720 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Plet de tenen knoflook met de zijkant van een keukenmes. Snijd de tomaten in grove stukken en de bosuitjes in schuine stukken van 4 cm. Meng de knoflook en tomaat met de tomatenpuree en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de ansjovis met aanhangende olie en de Italiaanse kruiden erover. Leg de bosui ernaast. Bak 20-25 min. in de oven. Voeg na 10 min. de kabeljauwfilet toe.

  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

  3. Haal de tomaat en kabeljauw uit de oven, hou de vis en bosui apart. Pureer de tomaat grof met de staafmixer en meng door de pasta. Voeg wat pastawater toe en laat 1 min. doorgaren. Serveer met de bosui en kabeljauw, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met peper.

  • vegatip Laat de kabeljauw en ansjovis weg en serveer met mozzarella.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Penne met geroosterde-tomatensaus en kabeljauw van Hugo Kennis

Deze penne met tomaten en kabeljauw van Hugo Kennis is simpel maar bijzonder. Door de tomaten te poffen, wordt de smaak veel intenser en extra zoet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel