Verwarm de oven voor op 200 °C. Plet de tenen knoflook met de zijkant van een keukenmes. Snijd de tomaten in grove stukken en de bosuitjes in schuine stukken van 4 cm. Meng de knoflook en tomaat met de tomatenpuree en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de ansjovis met aanhangende olie en de Italiaanse kruiden erover. Leg de bosui ernaast. Bak 20-25 min. in de oven. Voeg na 10 min. de kabeljauwfilet toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Haal de tomaat en kabeljauw uit de oven, hou de vis en bosui apart. Pureer de tomaat grof met de staafmixer en meng door de pasta. Voeg wat pastawater toe en laat 1 min. doorgaren. Serveer met de bosui en kabeljauw, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met peper.
Penne met geroosterde-tomatensaus en kabeljauw van Hugo Kennis
Deze penne met tomaten en kabeljauw van Hugo Kennis is simpel maar bijzonder. Door de tomaten te poffen, wordt de smaak veel intenser en extra zoet.
- vegatip Laat de kabeljauw en ansjovis weg en serveer met mozzarella.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Penne met geroosterde-tomatensaus en kabeljauw van Hugo Kennis
Deze penne met tomaten en kabeljauw van Hugo Kennis is simpel maar bijzonder. Door de tomaten te poffen, wordt de smaak veel intenser en extra zoet.

hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Plet de tenen knoflook met de zijkant van een keukenmes. Snijd de tomaten in grove stukken en de bosuitjes in schuine stukken van 4 cm. Meng de knoflook en tomaat met de tomatenpuree en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de ansjovis met aanhangende olie en de Italiaanse kruiden erover. Leg de bosui ernaast. Bak 20-25 min. in de oven. Voeg na 10 min. de kabeljauwfilet toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Haal de tomaat en kabeljauw uit de oven, hou de vis en bosui apart. Pureer de tomaat grof met de staafmixer en meng door de pasta. Voeg wat pastawater toe en laat 1 min. doorgaren. Serveer met de bosui en kabeljauw, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met peper.
vegatip: Laat de kabeljauw en ansjovis weg en serveer met mozzarella.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 tenen knoflook
500 g trostomaten
300 g bosuitjes
2 el tomaten-groentepuree in tube
5 el milde olijfolie
50 g ansjovisfilets in olijfolie
20 g verse Italiaanse kruidenmix
600 g verse kabeljauwfilets
300 g penne
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer