bewaar
Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw
Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw
bewaar

Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw

Probeer je pasta eens met vis: heerlijk met penne, broccoli en tomatensaus.

20 min. bereiden
licht pittig
24waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

penne

1

ui

1 teen

knoflook

200 g

broccoli

½ blik

ansjovis

2 el

traditionele olijfolie

1 el

tomatenpuree

210 g

tomatenpulp

250 mg

kappertjes

120 g

zwarte olijven zonder pit

250 g

verse kabeljauwfilets

Probeer je pasta eens met vis: heerlijk met penne, broccoli en tomatensaus.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.

2

Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenpulp, kappertjes en olijven toe en laat de saus nog 5 min. zachtjes koken.

4

Verhit ondertussen in de koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olijfolie. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauw in 4 min. bruin en gaar op middelhoog vuur. Keer halverwege.

5

Giet de pasta en broccoli af, meng door de tomatensaus en verdeel over (diepe) borden. Leg op elk bord een stuk kabeljauw.

variatietipLiever iets pittiger? Voeg dan wat chilivlokken toe.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw

Probeer je pasta eens met vis: heerlijk met penne, broccoli en tomatensaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig