Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

Probeer je pasta eens met vis: heerlijk met penne, broccoli en tomatensaus.

(15) waardeer
italiaans hoofdgerecht Probeer je pasta eens met vis: heerlijk met penne, broccoli en tomatensaus. 2 personen
5 15

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.
  2. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenpulp, kappertjes en olijven toe en laat de saus nog 5 min. zachtjes koken.
  4. Verhit ondertussen in de koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olijfolie. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauw in 4 min. bruin en gaar op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  5. Giet de pasta en broccoli af, meng door de tomatensaus en verdeel over (diepe) borden. Leg op elk bord een stuk kabeljauw.

variatietip:

Liever iets pittiger? Voeg dan wat chilivlokken toe.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2017

Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

1
1
  • 150 g penne

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g broccoli

Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes.

3
3

Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.

4
4
  • ½ blik ansjovis
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 5 min.

5
5
  • 1 el tomatenpuree
  • 210 g tomatenpulp
  • ¼ g kappertjes
  • 120 g zwarte olijven zonder pit

Voeg de tomatenpuree, tomatenpulp, kappertjes en olijven toe en laat de saus nog 5 min. zachtjes koken.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 250 g verse kabeljauwfilets

Verhit ondertussen in de koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7

Bak de kabeljauw in 4 min. bruin en gaar op middelhoog vuur. Keer halverwege.

8
8

Giet de pasta en broccoli af, meng door de tomatensaus en verdeel over (diepe) borden. Leg op elk bord een stuk kabeljauw.

variatietip:

Liever iets pittiger? Voeg dan wat chilivlokken toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.