Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de olie uit het blikje toe en fruit 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenpulp, kappertjes en olijven toe en laat de saus nog 5 min. zachtjes koken.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Meng de pasta en broccoli door de tomaten saus en verdeel over 4 (diepe) borden. Leg op elk bord een stuk kabeljauw.

variatietip:

In plaats van tomatenpulp kun je ook tomatenblokjes gebruiken.

variatietip:

In plaats van kamut penne kun je ook gewone penne of penne gemaakt van quinoa gebruiken.

combinatietip:

Lekker met peterselie

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

1
1
  • 300 g Dalla Costa penne kamut pasta
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 400 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.

3
3
  • 2 el (olijf)olie
  • 46 g ansjovis

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de olie uit het blikje toe en fruit 5 min.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenpulp
  • 50 g kappertjes
  • 100 g Taggia-olijven

Voeg de tomatenpuree, tomatenpulp, kappertjes en olijven toe en laat de saus nog 5 min. zachtjes koken.

5
5
  • 400 g verse kabeljauwfilets
  • 2 el (olijf)olie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Bak de kabeljauw op middelhoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

7
7

Meng de pasta en broccoli door de tomaten saus en verdeel over 4 (diepe) borden. Leg op elk bord een stuk kabeljauw.

variatietip:

In plaats van tomatenpulp kun je ook tomatenblokjes gebruiken.

variatietip:

In plaats van kamut penne kun je ook gewone penne of penne gemaakt van quinoa gebruiken.

combinatietip:

Lekker met peterselie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.