bewaar
Penne met kappertjes en olijven
Penne met kappertjes en olijven
bewaar

Penne met kappertjes en olijven

Italiaanser wordt het niet: pasta in een saus van rode wijn, tomaat en olijven.

25 min. bereiden
225waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

50 ml

rode wijn

400 g

tomatenblokjes

300 g

penne rigate

50 g

kappertjes

90 g

Taggia-olijven

Italiaanser wordt het niet: pasta in een saus van rode wijn, tomaat en olijven.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 15 min. koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Voeg de kappertjes en olijven toe aan de saus. Giet de pasta af en schep door de saus.

tip

combinatietipLekker met een groene salade