Penne arrabbiata met aubergine

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
169
Advertentie
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 8 el olijfolie
- 2 tenen knoflook (in flinterdunne plakjes)
- 300 g penne (pasta, zak 500 g)
- 1 rode peper (schoongemaakt)
- 1 ui (zeer fijn gesnipperd)
- 2 pakjes tomatenblokjes (a 390 g)
- 1 bakje basilicum ((15 g), blaadjes in stukjes gescheurd)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een 1/2 cm dik. Verhit de grillpan en gril de aubergineplakken in porties 4 min. Keer halverwege. Leg de plakken in een lage schaal en bestrooi met peper en zout. Verwarm 6 el olie met de helft van de knoflook 3 min. op laag vuur. Schenk de olie over de gegrilde aubergine en laat 15 min. staan.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het vruchtvlees van de rode peper in reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, rode peper en rest van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min.
- Schep de pasta door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de aubergine erop. Bestrooi met het basilicum. Lekker met Parmezaanse kaas.

Groente in de lengte snijden
instructievideo
- 00:45 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 0 g