Pen­ne al­la Nor­ma

Een vegetarisch feest op je bord en afkomstig uit Sicilië.

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een vegetarisch feest op je bord en afkomstig uit Sicilië. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm. Verhit ⅔ olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui en haal de blaadjes van de takjes oregano. Snijd de helft van de oregano fijn. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook, ui en chilivlokken 1 min. Voeg de tomaten en gesneden oregano toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. inkoken. Duw ondertussen de tomaten stuk met een houten lepel. Breng de saus eventueel op smaak met zout.
  4. Kook ondertussen de penne in 3 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus. Schep de aubergine erdoor. Breek de ricotta in stukken erboven. Bestrooi met de rest van de oregano en (versgemalen) zwarte peper.

serveertip:

Liever iets minder pittig? Serveer de chilivlokken er dan apart bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 06 - Pasta en pizza , Allerhande Box Week 45 2018 , Allerhande Box Week 25 2019

Penne alla Norma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne al­la Nor­ma

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 250 g biologische ricotta

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 aubergines

Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm.

4
4
  • 4 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 15 g verse oregano

Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui en haal de blaadjes van de takjes oregano. Snijd de helft van de oregano fijn.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ tl chilivlokken

Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook, ui en chilivlokken 1 min.

7
7
  • 850 ml Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik

Voeg de tomaten en gesneden oregano toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. inkoken.

8
8

Duw ondertussen de tomaten stuk met een houten lepel. Breng de saus eventueel op smaak met zout.

9
9
  • 600 g koelverse penne all’uovo

Kook ondertussen de penne in 3 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus.

10
10

Schep de aubergine erdoor. Breek de ricotta in stukken erboven. Bestrooi met de rest van de oregano en (versgemalen) zwarte peper.

serveertip:

Liever iets minder pittig? Serveer de chilivlokken er dan apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.