bewaar
Penne met broccoli, knoflook en walnoten
Penne met broccoli, knoflook en walnoten
bewaar

Penne met broccoli, knoflook en walnoten

Lekker simpel én snel, met peper en knoflook als echte smaakmakers.

15 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

ongebrande walnoten

2

rode pepers

4 tenen

knoflook

400 g

penne

600 g

koelvers broccoliroosje

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Lekker simpel én snel, met peper en knoflook als echte smaakmakers.

Aan de slag

1

Hak de walnoten fijn. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bord afkoelen. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers in ringetjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Kook de penne in ruim water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Kook intussen de broccoliroosjes in 3-4 beetgaar.

2

Verhit in een kleine koekenpan 2 el olie en bak op laag vuur de knoflook krokant en goudbruin. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken, laat het bakvet in de pan zitten. Bak in het achtergebleven bakvet de rode peperringetjes zachtjes voor ca. 2 min. Meng de penne met 1 el olie, de broccoliroosjes, de walnoten en de rode peper. Bestrooi met de knoflookplakjes en serveer direct.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.