bewaar
Penne met spekjes en broccoli
Penne met spekjes en broccoli
bewaar

Penne met spekjes en broccoli

Het knapperige knoflook-broodkruim maakt deze simpele pasta verrassend lekker.

20 min. bereiden
124waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

oud witbrood

6

tomaten

1

ui

300 g

koelvers broccoliroosje

2 tenen

knoflook

6 el

olijfolie extra vierge

300 g

penne

250 g

magere spekreepjes

Het knapperige knoflook-broodkruim maakt deze simpele pasta verrassend lekker.

Aan de slag

1

Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood (eventueel in een keukenmachine of met de staafmixer). Snijd de tomaten in plakjes, de ui in dunne ringen en de broccoliroosjes in nog kleinere roosjes. Snijd ook de knoflook fijn.

2

Meng in een schaal de tomaat met de ui en 1/3 van de olie, breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta in ruim water beetgaar volgens de verpakking. Kook de broccoli de laatste 4 min. met de pasta mee. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes in 4-5 min goudbruin. Schep de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg in de pan aan het spekvet de knoflook en het broodkruim toe. Bak het geheel al omscheppend tot het kruim goudbruin en knapperig is. Giet de pasta en broccoli af en meng de spekjes en de rest van de olijfolie erdoor.