bewaar
Winterrisotto met spekjes
Winterrisotto met spekjes
bewaar

Winterrisotto met spekjes

Het is een geduldig werkje, maar hij is het waard, risotto met veel verse groenten.

25 min. bereiden
346waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 ml

kraanwater

1

runderbouillontablet

250 g

magere spekreepjes

300 g

risottorijst

2 el

traditionele olijfolie

400 g

champignon roerbakmix

300 g

koelvers broccoliroosje

100 ml

kookroom

½ tl

gemalen nootmuskaat

Het is een geduldig werkje, maar hij is het waard, risotto met veel verse groenten.

Aan de slag

1

Breng water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de risottorijst toe aan het achtergebleven spekvet en bak de rijst al roerend 3 min. Voeg al roerend in delen ⅙ bouillon toe en laat de rijst de bouillon steeds opnemen. Doe de deksel op de pan en stoof de risotto op laag vuur 10 min.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 5 min. Kook de broccoli in ruim kokend water in 4 min. beetgaar. Schep de spekjes en de groenten bij de risotto. Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al omscheppend nog 1 min. door. Voeg de nootmuskaat en breng op smaak met peper. Serveer het gerecht in diepe borden.

tip

combinatietipKookroom is ook lekker door een pastasaus.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.