bewaar
Vis op Venetiaanse wijze
Vis op Venetiaanse wijze
bewaar

Vis op Venetiaanse wijze

Slank vispannetje met zachtgegaarde kabeljauw en witte wijn.

35 min. bereiden
813waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

trostomaten

5 el

verse peterselie

1

kleine ui

3 tenen

knoflook

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

6 el

traditionele olijfolie

600 g

verse kabeljauwfilet

1

gedroogde laurierblaadjes

50 ml

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Slank vispannetje met zachtgegaarde kabeljauw en witte wijn.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 sec. in een pan kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd de rest in blokjes.

2

Snijd ⅗ van de peterselie fijn. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de ansjovisfilets fijn. Verhit de olie in een ruime pan met antiaanbaklaag en fruit de ui, knoflook, ansjovis en de peterselie 5 min.

3

Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan. Voeg het laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 min. koken, zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de tomaten toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 min. net gaar.

4

Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken. Serveer de vis met de saus en bestrooi met de rest van de peterselie.

variatietipWeetje! Polenta is maisgriesmeel. Noord-Italianen eten het vaak als bijgerecht. Daarnaast wordt het gebruikt in desserts.

combinatietipLekker met polenta of rijst en een frisse salade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.