Pom­poen­soep met ba­si­li­cum

Als je het over comfort food hebt, heb je het over pompoensoep. Toch?

(647) waardeer
voorgerecht Als je het over comfort food hebt, heb je het over pompoensoep. Toch? 4 personen
3 647

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en schil de parten met een scherp mes. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  2. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de kerrie 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en prei toe en bak al omscheppend 5 min. Voeg de wijn, het water en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  3. Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Snijd het basilicum in reepjes. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het basilicum.
video

Pom­poen­soep ma­ken

kookles - 02:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep met basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met ba­si­li­cum

1
1
  • 800 g AH Biologisch pompoenen

Snijd de pompoen in parten.

2
2

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en schil de parten met een scherp mes. Snijd het vruchtvlees in stukken.

3
3
  • 1 prei

Was de prei en snijd in dunne ringen.

4
4
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 tl kerriepoeder

Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de kerrie 30 sec. op middelhoog vuur.

5
5

Voeg de pompoen en prei toe en bak al omscheppend 5 min.

6
6
  • 50 ml droge witte wijn
  • 800 ml kraanwater
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg de wijn, het water en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.

7
7

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.

8
8
  • 7½ g verse basilicum
  • 2 el crème fraîche

Snijd het basilicum in reepjes. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper.

9
9

Verdeel over kommen en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.