bewaar
Zalmfilet met zwartepeper-mierikswortelrub
Zalmfilet met zwartepeper-mierikswortelrub
bewaar

Zalmfilet met zwartepeper-mierikswortelrub

25 min. bereiden
12 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

650 g

verse zalmfilet

3 el

Kühne mierikswortel in pot

2½ el

Euroma peper melange Jonnie Boer

2 el

mayonaise

1 kg

krieltjes

15 g

verse dille

500 g

gekookte rode biet

160 g

Amsterdamse ui in pot

25 g

ongezouten roomboter

145 g

sla rode biet, gele en oranje wortel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de zalm droog. Meng 2 el mierikswortel met 2 el Peper Melange en 1 el mayonaise (per 4 personen) en besmeer de zalm rondom met het mengsel. Leg in de ovenschaal en bak in ca. 12 min. rosé in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

2

Boen ondertussen de krieltjes schoon, halveer ze en kook in ca. 10 min. gaar. Snijd de dille fijn en de bieten in dunne partjes. Laat de Amsterdamse uien uitlekken en vang 1 el vocht op (per 4 personen). Klop het vocht met de rest van de mayo en mierikswortel tot een dressing. Halveer de uien.

3

Giet de aardappelen af en schep om met de boter, ⅔ van de dille, de rest van de Peper Melange en eventueel zout. Laat staan met de deksel op de pan.

4

Verdeel de sla, biet en Amsterdamse ui over een grote schaal en schep om met de dressing.

5

Bestrooi de zalm met de rest van de dille en serveer met de salade en krieltjes.