Pe­pe­ri­ge zalm­fi­let en broc­co­li met ha­zel­no­ten

Zalmfilet heeft weinig extra's nodig, maar met broccoli en hazelnoten is-ie wel nóg lekkerder.

(18) waardeer
hoofdgerecht Zalmfilet heeft weinig extra's nodig, maar met broccoli en hazelnoten is-ie wel nóg lekkerder. 2 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de tijm, peper op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Strooi de pepper melange op een bord en haal de zijkanten van de zalmfilet erdoor.
  2. Halveer de broccoliroosjes en kook ze in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep om met de hazelnoten en de sladressing. Verhit ondertussen de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur 6 min. Keer halverwege. Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de borden, breek de zalm in stukken en serveer erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 36 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Kickstart 10-daagse , Allerhande Box week 7 2017 , Allerhande Box Week 44 2017

Peperige zalmfilet en broccoli met hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­pe­ri­ge zalm­fi­let en broc­co­li met ha­zel­no­ten

1
1
  • 1½ el (olijf)olie
  • 500 g bakaardappeltjes
  • 2 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de tijm, peper op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 25 g ongebrande hazelnoten

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 tl Euroma peper melange Jonnie Boer
  • 160 g verse zalmfilets

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Strooi de pepper melange op een bord en haal de zijkanten van de zalmfilet erdoor.

4
4
  • 400 g koelverse broccoliroosjes

Halveer de broccoliroosjes en kook ze in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.

5
5
  • 1 el sladressing naturel

Schep om met de hazelnoten en de sladressing.

6
6
  • ½ el (olijf)olie

Verhit ondertussen de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur 6 min. Keer halverwege.

7
7

Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de borden, breek de zalm in stukken en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.