Pit­ti­ge kip­drum­sticks met tzat­zi­ki

Geef je barbecue wat pit met deze pittig gekruide drumsticks.

(87) waardeer
hoofdgerecht Geef je barbecue wat pit met deze pittig gekruide drumsticks. 4 personen
5 87

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Meng de kipdrumsticks in een ovenschaal met de chipotlesaus en olie en laat minimaal 1 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de knoflook en de blaadjes van de munt fijn. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof. Meng de yoghurt met de knoflook, munt en komkommer en breng eventueel op smaak met zout.
  3. Bak de kip in de ovenschaal in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de drumsticks in de grillpan of op de barbecue in 5 min. rondom bruin. Serveer de kip met de tzatziki.

serveertip:

Serveer dit gerecht met een groene salade en gepofte aardappelen en maak er zo een compleet hoofdgerecht van.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pittige kipdrumsticks met tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip­drum­sticks met tzat­zi­ki

1
1

Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan.

2
2
  • 600 g kipdrumsticks
  • 1 el chipotlepeper in adobosaus
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de kipdrumsticks in een ovenschaal met de chipotlesaus en olie en laat minimaal 1 uur marineren.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse munt

Snijd ondertussen de knoflook en de blaadjes van de munt fijn.

5
5
  • 1 komkommer

Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof.

6
6
  • 170 g YoGood Griekse yoghurt

Meng de yoghurt met de knoflook, munt en komkommer en breng eventueel op smaak met zout.

7
7

Bak de kip in de ovenschaal in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

8
8

Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de drumsticks in de grillpan of op de barbecue in 5 min. rondom bruin.

9
9

Serveer de kip met de tzatziki.

serveertip:

Serveer dit gerecht met een groene salade en gepofte aardappelen en maak er zo een compleet hoofdgerecht van.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.