bewaar
Pastasalade met basilicumolie
Pastasalade met basilicumolie
bewaar

Pastasalade met basilicumolie

Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag!

25 min. bereiden
1353waarderingen

Ingrediënten

8 personen

400 g

farfalle

1 teen

knoflook

6 el

traditionele olijfolie

30 g

verse basilicum

25 g

pijnboompitten

250 g

cherrytomaten

590 g

gegrilde rode paprika

400 g

artisjokhart in blik

50 g

Grana Padano kaas

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika in dunne repen. Laat de artisjokken uitlekken en snijd elk in 4 parten.

3

Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en artisjok. Breng op smaak met peper en zout.

4

Dek de pastasalade af en zet tot gebruik in de koelkast. Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast. Rasp de kaas. Meng de rucola door de salade en strooi de kaas erover.