bewaar
Lauwwarme pastasalade met tonijn, artisjokharten en snijbonen
Lauwwarme pastasalade met tonijn, artisjokharten en snijbonen
bewaar

Lauwwarme pastasalade met tonijn, artisjokharten en snijbonen

Pasta koken, groente snijden, tonijn erdoor mengen en kláár is je lactosevrije salade

15 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

400 g

verse snijbonen

4 el

gevarieerde gezouten notenmelange

1

citroen

400 g

artisjokhart in blik

15 g

verse basilicum

260 g

tonijnstukken in olie

Pasta koken, groente snijden, tonijn erdoor mengen en kláár is je lactosevrije salade

Aan de slag

1

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de gesneden snijbonen, gevarieerde gezouten notenmelange en peper toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers ½ vrucht uit. Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

4

Neem de koekenpan van het vuur. Meng de snijbonen, pasta, artisjokharten, het citroenrasp, basilicum en 2 el citroensap op een grote platte schaal. Schep de tonijn erdoor, breng op smaak met peper en serveer.

tip

serveertipLekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.