bewaar
Komkommersalade met ui
Komkommersalade met ui
bewaar

Komkommersalade met ui

Komkommer op z'n oosters: met gember, sesamolie en knoflook.

15 min. bereiden
45 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

natuurazijn

1 tl

kristalsuiker

2 el

traditionele olijfolie

1 el

sesamolie

1

rode ui

4 cm

verse gember

1 teen

knoflook

1½

komkommer

20 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • vijzel

Komkommer op z'n oosters: met gember, sesamolie en knoflook.

Aan de slag

1

Meng voor de dressing de azijn, suiker, olijf- en sesamolie in een kommetje. Halveer de ui en snijd de helften in zo dun mogelijke halve ringen. Voeg toe aan de dressing en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren.

2

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook ook fijn. Wrijf de knoflook en gember in de vijzel tot een pasta en voeg toe aan de dressing.

3

Schil de komkommers en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of schaaf de komkommers met het snijgedeelte van een rasp. Voeg de dressing toe en laat de komkommer afgedekt in de koelkast in 15 min. op smaak komen.

4

Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd fijn. Schep de peterselie door de komkommersalade en serveer direct.

tip

bewaartipJe kunt de komkommersalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.