bewaar
Tzatziki basisrecept
Tzatziki basisrecept
bewaar

Tzatziki basisrecept

Supermakkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki.

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

1 mespunt

fijn zeezout

2 tenen

knoflook

15 g

verse dille

500 ml

Griekse yoghurt 10%

1 el

wittewijnazijn

3 el

extra vierge olijfolie

Supermakkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki.

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp het vruchtvlees grof. Meng het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 min. uitlekken en duw er met een lepel nog zo veel mogelijk vocht uit.

2

Snijd ondertussen de knoflook en de dille heel fijn. Meng de komkommer in een kom met de knoflook, Griekse yoghurt, wittewijnazijn en ⅔ van de olijfolie. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.

bewaartipJe kunt de tzatziki 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de dille pas vlak voor het serveren toe.

combinatietipLekker bij vis, kip en groente- en garnalenspiesen.