Ingrediënten
4 personen
1
komkommer
1
appel
300 ml
Griekse yoghurt
2 tenen
knoflook
2 eetlepels
verse dille
Dit heb je nodig
keukenpapier
Aan de slag
Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer. Laat de komkommerrasp uitlekken in een vergiet. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Meng in een schaal de komkommer- en appelrasp met de yoghurt, knoflook en dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de tzatziki eventueel afgedekt in de koelkast.
Tzatziki met appel en dille

bijgerecht
4 personen
0 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer. Laat de komkommerrasp uitlekken in een vergiet. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Meng in een schaal de komkommer- en appelrasp met de yoghurt, knoflook en dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de tzatziki eventueel afgedekt in de koelkast.
algemeen:Deze Griekse yoghurtsaus is verfrissend bij gegrild vlees of vis, maar ook gewoon lekker om brood in te dippen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 komkommer
1 appel
300 ml Griekse yoghurt
2 tenen knoflook
2 eetlepels verse dille
Dit heb je nodig
keukenpapier