bewaar
Tzatziki met appel en dille
Tzatziki met appel en dille
bewaar

Tzatziki met appel en dille

10 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

1

appel

300 ml

Griekse yoghurt

2 tenen

knoflook

2 eetlepels

verse dille

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer. Laat de komkommerrasp uitlekken in een vergiet. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Meng in een schaal de komkommer- en appelrasp met de yoghurt, knoflook en dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de tzatziki eventueel afgedekt in de koelkast.

tip

algemeenDeze Griekse yoghurtsaus is verfrissend bij gegrild vlees of vis, maar ook gewoon lekker om brood in te dippen.