bewaar
Entrecote van de bbq met blauwaderkaas-jalapeñoboter
Entrecote van de bbq met blauwaderkaas-jalapeñoboter
bewaar

Entrecote van de bbq met blauwaderkaas-jalapeñoboter

Boter + vlees = match made in heaven. Entrecote + blauwaderkaas-jalapeñoboter = to die for.

15 min. bereiden
5 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

jalapeñopeper

15 g

verse platte peterselie

125 g

blauwaderkaas

1 tl

grof zeezout

100 g

ongezouten roomboter

4

Greenfields entrecote

1 el

arachideolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

Boter + vlees = match made in heaven. Entrecote + blauwaderkaas-jalapeñoboter = to die for.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees met de zaadlijsten fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de peper met de peterselie, blauwaderkaas en het zeezout door de boter.

2

Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie, bestrooi met zout en gril ze 4 min. (medium) op de barbecue. Keer halverwege. Neem van de barbecue.

3

Schep op elke entrecote 1 el boter, bestrooi met peper en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

bewaartipJe kunt de boter 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren op kamertemperatuur komen.

algemeenDe boter is ook lekker op stokbrood, met gebakken paddenstoelen of op een gegrilde maiskolf.

serveertipWil je de boter in plakjes serveren? Leg de boter op een groot stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht zodat je een worstje krijgt. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.