bewaar
Entrecote met kruidenboter en dikke frieten
Entrecote met kruidenboter en dikke frieten
bewaar

Entrecote met kruidenboter en dikke frieten

Roomboter met citroen, knoflook, peterselie en zeezout… zacht smeltend over malse entrecotes.

25 min. bereiden
45 min. wachten
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

150 g

ongezouten roomboter

20 g

verse platte peterselie

1 teen

knoflook

2 tl

Maldon zeezout

2 el

traditionele olijfolie

4

Greenfields entrecote

600 g

diepvries Belgische frites

Dit heb je nodig

  • frituurpan

  • grillpan

Roomboter met citroen, knoflook, peterselie en zeezout… zacht smeltend over malse entrecotes.

Aan de slag

1

Roer de boter los in een kommetje. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie en zeezout door de boter.

2

Schep de kruidenboter op een dubbele laag vershoudfolie en rol op tot een worstje. Leg in de koelkast tot gebruik. Zet de frituurpan aan.

3

Bestrijk de entrecotes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de entrecotes 4-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak ondertussen de friet in de frituurpan goudbruin.

4

Verdeel de entrecotes over de borden. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter. Snijd de boter in plakjes en verdeel over de entrecotes. Serveer met de friet. Lekker met een groene salade met vinaigrette.