Op de BBQ ge­roos­ter­de ca­mem­bert met drui­ven

Say cheese! Een kaasje bij de borrel kan niet ontbreken, dus als je in de tuin zit, leg je 'm toch gewoon op de BBQ?

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1) waardeer
frans bijgerecht Say cheese! Een kaasje bij de borrel kan niet ontbreken, dus als je in de tuin zit, leg je 'm toch gewoon op de BBQ? 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • keukentouw
  • bakpapier
  • bakkwastje
  • aluminium wegwerpbakje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Verwijder het papier van de kaas en kerf een kruis in de bovenkant. Leg het takje rozemarijn op de kaas en druk er iets in.
  2. Haal de kaas uit de verpakking. Leg de kaas in de houten deksel. Zet het op een stuk bakpapier en maak de bovenkant dicht met keukentouw. Smeer de druiven in met de olijfolie en leg ze in het aluminium bakje.
  3. Zet de kaas op het rooster op de barbecue. Rooster 15-20 min. tot de kaas gesmolten is. Zet de barbecueschaal met druiven er de laatste 10 min. naast. Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden en leg de laatste 3 min. met de snijkant naar beneden bij de druiven en de kaas. Serveer de kaas met het brood om in te dippen en de druiven erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Op de BBQ geroosterde camembert met druiven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op de BBQ ge­roos­ter­de ca­mem­bert met drui­ven

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 250 g Le Rustique camembert
  • 1 takje verse rozemarijn

Verwijder het papier van de kaas en kerf een kruis in de bovenkant. Leg het takje rozemarijn op de kaas en druk er iets in.

3
3

Haal de kaas uit de verpakking. Leg de kaas in de houten deksel. Zet het op een stuk bakpapier en maak de bovenkant dicht met keukentouw.

4
4
  • 125 g pitloze rode druiven
  • ½ el traditionele olijfolie

Smeer de druiven in met de olijfolie en leg ze in het aluminium bakje.

5
5

Zet de kaas op het rooster op de barbecue. Rooster 15-20 min. tot de kaas gesmolten is.

6
6

Zet de barbecueschaal met druiven er de laatste 10 min. naast.

7
7
  • ½ stokbrood

Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden en leg de laatste 3 min. met de snijkant naar beneden bij de druiven en de kaas.

8
8

Serveer de kaas met het brood om in te dippen en de druiven erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.