bewaar
Camembert met druiven van de bbq
Camembert met druiven van de bbq
bewaar

Camembert met druiven van de bbq

Say cheese! Een kaasje bij de borrel kan niet ontbreken, dus als je in de tuin zit, leg je 'm toch gewoon op de BBQ?

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

camembert in een doosje

1 takje

verse rozemarijn

250 g

pitloze rode druiven

1 el

milde olijfolie

2

verse desem-spelt pistolets

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • bakpapier

  • keukentouw

  • aluminium wegwerp ovenschaal

Say cheese! Een kaasje bij de borrel kan niet ontbreken, dus als je in de tuin zit, leg je 'm toch gewoon op de BBQ?

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Neem de camembert uit de verpakking, bewaar het doosje. Kerf een kruis in de bovenkant van de kaas. Leg de rozemarijn op de kaas en druk er iets in. Leg de kaas in de houten deksel van het doosje en zet op een groot stuk bakpapier. Vouw dit om de deksel met kaas en maak de bovenkant dicht met keukentouw.

2

Bestrijk de druiven aan de tros met de olijfolie en leg in een aluminium ovenschaal. Rooster de kaas 15-20 min. op het rooster op de barbecue (niet op het heetste deel) tot de kaas gesmolten is. Zet de schaal met druiven er de laatste 10 min. naast.

3

Snijd ondertussen de desem spelt pistolets in de lengte doormidden en leg de laatste 3 min. met de snijkant naar beneden bij de kaas en druiven. Serveer het brood met de kaas om in te dippen en de druiven erbij.