bewaar
Gesmolten camembert met geroosterde druiven
Gesmolten camembert met geroosterde druiven
bewaar

Gesmolten camembert met geroosterde druiven

Kijk jij bij de eerste gang stiekem al uit naar de kaasplank? Dan is deze gesmolten camembert met geroosterde druiven onweerstaanbaar.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

pitloze druiven

1

camembert in een doosje

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

½

ciabatta

1 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukentouw

Kijk jij bij de eerste gang stiekem al uit naar de kaasplank? Dan is deze gesmolten camembert met geroosterde druiven onweerstaanbaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip de druiven in 4 trosjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

2

Haal de camembert uit de verpakking, bewaar het doosje. Kerf een kruis in de bovenkant van de kaas. Leg 1 takje rozemarijn en 1 takje salie uit de Italiaanse kruiden op de kaas en duw er iets in (de rest van de kruidenmix gebruik je niet). Leg de kaas in de houten deksel van het doosje en zet op een groot stuk bakpapier. Vouw het bakpapier eromheen en bind dicht met keukentouw.

3

Snijd de halve ciabatta in stukjes van 2 cm en besprenkel met de olie. Leg op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaas ernaast. Bak de laatste 15-20 min. boven de druiven in de oven tot de kaas gesmolten is, de croutons knapperig en de druiven helemaal ingedroogd zijn.

4

Verdeel de kaas over de borden, serveer met de croutons en een trosje druiven.

combinatietipLekker met een glas Kopke Port Fine Ruby.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan een ovenrooster bekleed met bakpapier.

bewaartipDe rest van de kruiden kun je in de vriezer bewaren.