bewaar
Rodekool met appeltjes
Rodekool met appeltjes
bewaar

Rodekool met appeltjes

Maak rodekool met appeltjes naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld kaneel of steranijs toe.

35 min. bereiden
320waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

rodekool

1

sjalot

4

kruidnagels

½ tl

zout

200 ml

water

2

Goudreinette appels

1 plak

Peijnenburg gesneden ontbijtkoek

1 el

rietsuiker

Maak rodekool met appeltjes naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld kaneel of steranijs toe.

Aan de slag

1

Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk. Snijd elk stuk kool in lange smalle reepjes. Pel de sjalot en prik de kruidnagels erin.

2

Doe de kool samen met de sjalot en het zout in een pan. Schenk het water erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de rode kool met de deksel op de pan in 25 min. gaar.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en laat nog 15 min. stoven.

4

Verwijder de sjalot met de kruidnagels en breng de rode kool op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.

combinatietipLekker bij hachee, gestoofde sucadelappen of konijnenbouten.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.