Gem­ber­bier

Gember neemt onze keukens steeds meer over. Ook lekker om een verfrissend alcoholvrij drankje mee te maken!

  • drankje zonder alcohol
  • 6 personen
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 48 uur wachten
(4) waardeer
drankje zonder alcohol Gember neemt onze keukens steeds meer over. Ook lekker om een verfrissend alcoholvrij drankje mee te maken! 6 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • trechter
  • gesteriliseerde –fles met dop (1.5 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gember met schil op een grove rasp. Pers de citroen uit. Doe de gember, het citroensap, de rietsuiker, kruidnagels en het water in een kom. Zet afgedekt 2 dagen in de koelkast (om te fermenteren).
  2. Schenk het mengsel door een zeef en voeg het koolzuurhoudend water toe. Schenk het gemberbier met behulp van de trechter in de gesteriliseerde fles.

bewaartip:

Je kunt het gemberbier 1 week in de koelkast in de afgesloten fles bewaren.

video

Al­ler­han­digst gem­ber schil­len met een le­pel

Allerhandigst - 00:13 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 50 kcal
  • koolhydraten 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 12 - Feest , September 2017 , Receptkaart 2018 week 49-50

Gemberbier

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gem­ber­bier

1
1
  • 100 g AH Biologisch verse gember
  • 1 citroen

Rasp de gember met schil op een grove rasp. Pers de citroen uit.

Allerhandigst gember schillen met een lepel

Instructievideo

00:13 min.

2
2
  • 75 g rietsuiker
  • 10 kruidnagels
  • 500 ml lauw water

Doe de gember, het citroensap, de rietsuiker, kruidnagels en het water in een kom. Zet afgedekt 2 dagen in de koelkast (om te fermenteren).

3
3
  • 1 liter koolzuurhoudend water

Schenk het mengsel door een zeef en voeg het koolzuurhoudend water toe. Schenk het gemberbier met behulp van de trechter in de gesteriliseerde fles.

bewaartip:

Je kunt het gemberbier 1 week in de koelkast in de afgesloten fles bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.