Mul­led Ci­der

Laat specerijen zoals kaneel en gember een halfuurtje trekken in cider en je hebt een hartverwarmende cocktail!

(0) waardeer
drankje met alcohol Laat specerijen zoals kaneel en gember een halfuurtje trekken in cider en je hebt een hartverwarmende cocktail! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen
  • zeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd in plakjes. Snijd de sinaasappel in partjes. Doe de gember en sinaasappel met de appelcider, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan en breng op laag vuur tegen de kook aan. Laat 30 min. op laag vuur trekken.
  2. Zet het vuur uit en schenk de cider door een zeef. Verdeel over whiskyglazen. Steek de appelchips aan de rand van de glazen.

serveertip:

Lekker met een scheutje rum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • koolhydraten 13 g
    waarvan suikers 12 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mulled Cider

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mul­led Ci­der

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 1 sinaasappel

Schil de gember en snijd in plakjes. Snijd de sinaasappel in partjes.

2
2
  • 900 ml appelcider
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 stuks steranijsjes
  • 4 kruidnagels

Doe de gember en sinaasappel met de appelcider, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan en breng op laag vuur tegen de kook aan. Laat 30 min. op laag vuur trekken.

3
3
  • 4 stukjes appelchips

Zet het vuur uit en schenk de cider door een zeef. Verdeel over whiskyglazen. Steek de appelchips aan de rand van de glazen.

serveertip:

Lekker met een scheutje rum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.