Beeren­burg haard­vuur­tje

Kruidig warm borreldrankje voor als het buiten koud en guur is.

  • drankje met alcohol
  • 8 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(6) waardeer
drankje met alcohol Kruidig warm borreldrankje voor als het buiten koud en guur is. 8 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon en snijd in plakken.
  2. Doe de sinaasappel, specerijen, Beerenburg en het appelsap in een pan en laat op laag vuur 30 min. trekken, maar laat niet koken.
  3. Verdeel het drankje met de sinaasappelplakjes over de (hittebestendige) glazen of bekers en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Beerenburg haardvuurtje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beeren­burg haard­vuur­tje

1
1
  • 1 medium handsinaasappel

Boen de sinaasappel schoon en snijd in plakken.

2
2
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 3 stuks steranijsjes
  • 300 ml Beerenburg kruidenbitter
  • 800 ml troebel appelsap

Doe de sinaasappel, specerijen, Beerenburg en het appelsap in een pan en laat op laag vuur 30 min. trekken, maar laat niet koken.

3
3

Verdeel het drankje met de sinaasappelplakjes over de (hittebestendige) glazen of bekers en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.