Alles wat je wilt weten over een wegwerp BBQ

De temperatuur stijgt boven de 20 graden, dus hoogste tijd om weer lekker te barbecueën. Of dit nu op het strand, in het park of in je eigen tuin is, een wegwerp BBQ neem je gemakkelijk overal mee naar toe. Maar hoe steek je een wegwerp BBQ aan? Hoe lang kan je hem gebruiken en wat leg je er eigenlijk op? Wij vertellen er alles over.

Hoe steek je een wegwerp BBQ aan?

  • Zorg ervoor dat je de wegwerp BBQ op een veilige plek zet. Dit is een stevige en vlakke ondergrond, zodat hij niet kan omkantelen.

  • Haal het rooster van de BBQ en gooi een aantal aanmaakblokjes tussen de briketten (sommige wegwerp BBQ’s hebben al aanmaakblokjes tussen de briketten liggen!)

  • Smeer het rooster in met olijfolie en steek daarna de aanmaakblokjes aan

  • Laat de briketten ongeveer 20-30 min branden. Wanneer de brikketten een wit laagje krijgen weet je dat je BBQ heet genoeg is.

Hoe warm kan een wegwerp BBQ worden

Wegwerp BBQ’s kunnen verschillende tempraturen krijgen. Sommige wegwerp BBQ’en worden maximaal 95 graden en andere weer 130 graden. Heel heet, dus zorg dat je je niet verbrandt!

Hoe lang kan je een wegwerp BBQ gebruiken?

Gem. brandt een wegwerp BBQ zo’n 1,5u. Dit verschilt per variant. Je kan een wegwerp BBQ maar 1x gebruiken.

Hoe maak je een wegwerp BBQ uit?

Gem. brandt een wegwerp BBQ zo’n 1,5u. Dit verschilt per variant. Je kan een wegwerp BBQ maar 1x gebruiken.

Wat leg je op je wegwerp BBQ?

Van vlees en vis tot groente of aardappel, je kan alles op je wegwerp BBQ leggen. Houd er wel rekening mee dat een wegwerp BBQ een klein oppervlak heeft waardoor grote stukken vlees niet heel geschikt zijn. Ook omdat je de temperatuur niet zelf kan regelen. Voorgegaarde producten, spiesjes, hamburgers, een stukje zalm of groente kan je wel op je wegwerp BBQ leggen. Eetsmakelijk!

Meer lezen?

Barbeque eten

BBQ boodschappenlijstje

Voor een geslaagde BBQ hebben wij een handig boodschappenlijstje gemaakt. Zo weet je zeker dat je niks vergeet!

Bekijk het BBQ boodschappenlijstje

7 tips om een low budget BBQ te organiseren

Zeg nou zelf, wat is er gezelliger dan barbecueën met vrienden en familie? Met deze tips hoeft dat gelukkig niet duur te zijn en organiseer je een low budget BBQ in een handomdraai. Lees snel verder!

Bekijk de 7 tips
Hoe steek ik mijn BBQ aan?

BBQ aansteken

De BBQ aansteken is makkelijker dan je denkt! Met houtskool, briketten, aanmaakblokjes of een starter heb je de barbecue binnen no time aan.

Lees meer over bbq aansteken