Lentegroente en -fruit

Lente op z'n lekkerst

De dagen worden langer en we trekken meer naar buiten. Het is lente! Ook betekent de lente veel lekkere groente- en fruitsoorten. Neem bijvoorbeeld asperges en rabarber. Lees meer over de groente- en fruitsoorten uit de lente en hoe jij de lente in de keuken kan halen!

Wanneer begint de lente?
De lente begint in Nederland officieel eind maart. Ook in de lente betekent het dat er weer andere groente en fruit op ons staan de wachten. Iedere groente bevat zijn eigen unieke mix aan vitamines en mineralen. Kies in de lente voor typische lentegroenten en geniet van de frisse lente op je bord!

Typische lentegroente: het witte goud

We hebben het natuurlijk over de asperges. Twee kleuren van één en dezelfde plant. Het verschil zit in het groeien. De witte variant groeit onder de grond en de groene boven de grond. Hierdoor verschillen ze ook in smaak. Witte asperges zijn zacht van smaak, groene asperges zijn iets meer uitgesproken. De witte asperges komen in het klassieke aspergegerecht met ham en ei goed tot hun recht, maar vergeet ook zeker de andere aspergerecepten niet.

Bekijk de herkomst van de asperges

Rabarber: de lange rode stengel

Ook rabarber kunnen we in de lente niet missen. Hoe roder de stengel hoe zoeter de smaak. Rabarber heeft lange, rechte, gladde bladstelen met een ondiepe goot en een groenachtige tot rode kleur met een aantal lichtgele blaadjes. Met rabarber kan je veel kanten op in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een zoete rabarbertaart of een frisse salade.

Typisch lentefruit: zacht fruit

De warme lentezon doet haar best en dat proeven we aan het eind van de lente al terug in het zachte fruit. Frambozen, kersen, bramen, stuk voor stuk op hun lekkerst. En dat het zachte fruit van dichtbij komt maakt het nog lekkerder. Extra lang genieten van zacht fruit? Zet ze direct na aankoop in de koelkast of vries ze in om later te gebruiken voor een frisse smoothie.

Meer lezen?

Zomergroente en -fruit

Warme zomerdagen zijn in aantocht. De frisse zomergroente en –fruit geven verkoeling. Lees meer over welke groente en fruit in de zomer op hun lekkerst zijn.

Lees meer over groente en fruit in de zomer
Opengesneden meloenen

Herfstgroente en -fruit

Ondanks het sombere weer is de herfst een kleurrijk seizoen. De kleuren van de bomen veranderen langzaam en in de keuken maken we plaats voor soepen en stoofpotjes.

Lees meer over groente en fruit in de herfst
Herfstgroente- en fruit