Sa­la­de met ra­bar­ber, gei­ten­kaas en spek­jes

Rabarber: roze van buiten, wit van binnen. Rauw doet 'ie het fantastisch in deze salade.

(5) waardeer
hollands bijgerecht Rabarber: roze van buiten, wit van binnen. Rauw doet 'ie het fantastisch in deze salade. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes op middelhoog vuur 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Maak de rabarber schoon en schaaf met een dunschiller in lange linten. Was de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel met schil vervolgens in heel dunne plakjes. Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Voeg toe aan de rabarber en appel en laat 5 min. staan.
  3. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Meng de bosui en de sla voorzichtig door de rabarber-appelsalade. Breng op smaak met peper. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met de gebakken spekjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 12 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ra­bar­ber, gei­ten­kaas en spek­jes

1
1
  • 125 g gerookte spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes op middelhoog vuur 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 250 g rabarber

Maak de rabarber schoon en schaaf met een dunschiller in lange linten.

3
3
  • 1 Elstar appel

Was de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel met schil vervolgens in heel dunne plakjes.

4
4
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el balsamicoazijn

Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Voeg toe aan de rabarber en appel en laat 5 min. staan.

5
5
  • 2 bosuitjes
  • 100 g misticanza salade

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Meng de bosui en de sla voorzichtig door de rabarber-appelsalade. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 125 g geitenkaas schijfjes

Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met de gebakken spekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.