bewaar
Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes
Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes
bewaar

Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes

Rabarber: roze van buiten, wit van binnen. Rauw doet 'ie het fantastisch in deze salade.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

gerookte spekreepjes

250 g

rabarber

1

Elstar appel

3 el

olijfolie extra vierge

1 el

vloeibare honing

1 el

balsamicoazijn

2

bosuitjes

100 g

misticanza salade

125 g

geitenkaas schijfjes

Rabarber: roze van buiten, wit van binnen. Rauw doet 'ie het fantastisch in deze salade.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes op middelhoog vuur 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Maak de rabarber schoon en schaaf met een dunschiller in lange linten. Was de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel met schil vervolgens in heel dunne plakjes. Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Voeg toe aan de rabarber en appel en laat 5 min. staan.

3

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Meng de bosui en de sla voorzichtig door de rabarber-appelsalade. Breng op smaak met peper. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met de gebakken spekjes.