Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes
Rabarber: roze van buiten, wit van binnen. Rauw doet 'ie het fantastisch in deze salade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 125 g gerookte spekreepjes
- 250 g rabarber
- 1 Elstar appel
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el vloeibare honing
- 1 el balsamicoazijn
- 2 bosuitjes
- 100 g misticanza salade
- 125 g geitenkaas schijfjes
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes op middelhoog vuur 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak de rabarber schoon en schaaf met een dunschiller in lange linten. Was de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel met schil vervolgens in heel dunne plakjes. Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Voeg toe aan de rabarber en appel en laat 5 min. staan.
- Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Meng de bosui en de sla voorzichtig door de rabarber-appelsalade. Breng op smaak met peper. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met de gebakken spekjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 11 g
-
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 10 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 440 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes
- 125 g gerookte spekreepjes
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes op middelhoog vuur 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 250 g rabarber
Maak de rabarber schoon en schaaf met een dunschiller in lange linten.
- 1 Elstar appel
Was de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel met schil vervolgens in heel dunne plakjes.
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el vloeibare honing
- 1 el balsamicoazijn
Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Voeg toe aan de rabarber en appel en laat 5 min. staan.
- 2 bosuitjes
- 100 g misticanza salade
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Meng de bosui en de sla voorzichtig door de rabarber-appelsalade. Breng op smaak met peper.
- 125 g geitenkaas schijfjes
Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met de gebakken spekjes.