bewaar
Lauwwarme salade met gebakken radijs
Lauwwarme salade met gebakken radijs
bewaar

Lauwwarme salade met gebakken radijs

Niet iedereen weet dat je het blad van radijs kunt eten. Het is een beetje pittig en geeft je salade een bite.

20 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

40 g

pijnboompitten

2 bossen

radijs

25 g

ongezouten roomboter

1

citroen

2

bosuitjes

2 el

traditionele olijfolie

100 g

jonge bladsla met rucola

Niet iedereen weet dat je het blad van radijs kunt eten. Het is een beetje pittig en geeft je salade een bite.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en halveer ze.

2

Verhit de boter in de koekenpan. Bak de radijs 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Doe het citroenrasp en -sap in de pan en roer het radijsblad en de bosui erdoor. Haal van het vuur en laat 10 min. afkoelen tot lauwwarm. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.

3

Maak een dressing van het radijsvocht, peper en de olijfolie. Meng de radijs en het radijsblad met de bladsla en bestrooi met de pijnboompitten.