Lauwwarme salade met gebakken radijs
Niet iedereen weet dat je het blad van radijs kunt eten. Het is een beetje pittig en geeft je salade een bite.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 40 g pijnboompitten
- 2 bossen radijsjes
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 citroen
- 2 bosuitjes
- 2 el traditionele olijfolie
- 100 g jonge bladsla met rucola
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en halveer ze.
- Verhit de boter in de koekenpan. Bak de radijs 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Doe het citroenrasp en -sap in de pan en roer het radijsblad en de bosui erdoor. Haal van het vuur en laat 10 min. afkoelen tot lauwwarm. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.
- Maak een dressing van het radijsvocht, peper en de olijfolie. Meng de radijs en het radijsblad met de bladsla en bestrooi met de pijnboompitten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 6 g
waarvan suikers 5 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 40 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Lauwwarme salade met gebakken radijs
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lauwwarme salade met gebakken radijs
- 40 g pijnboompitten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
- 2 bossen radijsjes
Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en halveer ze.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in de koekenpan. Bak de radijs 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- 1 citroen
- 2 bosuitjes
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Doe het citroenrasp en -sap in de pan en roer het radijsblad en de bosui erdoor.
Haal van het vuur en laat 10 min. afkoelen tot lauwwarm. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.
- 2 el traditionele olijfolie
- 100 g jonge bladsla met rucola
Maak een dressing van het radijsvocht, peper en de olijfolie. Meng de radijs en het radijsblad met de bladsla en bestrooi met de pijnboompitten.