Lauw­war­me sa­la­de met ge­bak­ken ra­dijs

Niet iedereen weet dat je het blad van radijs kunt eten. Het is een beetje pittig en geeft je salade een bite.

(0) waardeer
bijgerecht Niet iedereen weet dat je het blad van radijs kunt eten. Het is een beetje pittig en geeft je salade een bite. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en halveer ze.
  2. Verhit de boter in de koekenpan. Bak de radijs 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Doe het citroenrasp en -sap in de pan en roer het radijsblad en de bosui erdoor. Haal van het vuur en laat 10 min. afkoelen tot lauwwarm. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.
  3. Maak een dressing van het radijsvocht, peper en de olijfolie. Meng de radijs en het radijsblad met de bladsla en bestrooi met de pijnboompitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme salade met gebakken radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me sa­la­de met ge­bak­ken ra­dijs

1
1
  • 40 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.

2
2
  • 2 bossen radijsjes

Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en halveer ze.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in de koekenpan. Bak de radijs 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 citroen
  • 2 bosuitjes

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Doe het citroenrasp en -sap in de pan en roer het radijsblad en de bosui erdoor.

5
5

Haal van het vuur en laat 10 min. afkoelen tot lauwwarm. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 100 g jonge bladsla met rucola

Maak een dressing van het radijsvocht, peper en de olijfolie. Meng de radijs en het radijsblad met de bladsla en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.